izgradnja turskih kupatila

Hamam — tursko kupatilo je dizajniran za čišćenje organizma, liječenje i odmor, fotografija 1. riječ «hamam» sa hebrejski i arapski prevodi kao «vruće, vruće» ili «toplo».
Unutrašnjost parna kupka kupke mora nužno biti luksuz, ona sadrži smalta mozaik crteže na stropu i zidovima, zidne dekoracije od mramora pločice, ukrasne ploče. Suština turskog kupatila je postepeno povećanje temperature tokom izvršavanja svih procedura, a zatim usporeno hlađenje.
Sistem grijanja. Sauna se zagreva toplim podom, koji se zagreva odozdo vrućim vazduhom koji prolazi kroz cev ili poseban kanal. Izgradili smo hamam «ključ u ruke» — od dizajna, vizualizacije, web stranica o turskim kupkama http://montelgroup.me/sr/izgradnja-hamama-u-crnoj-gori/izrade do garancije i poslije garancije. Radujemo se stvaranju za vas nešto o čemu drugi samo sanjaju.Glavni izvor topline je veliki lonac vode, sa snažnom ključanja izdvaja jako velika količina vodene pare koja prolazi kroz male rupe u zidovima, grije prostoriju u zgradu kupke.
Također turska kupelj poboljšan dizajn omogućava zagrijavanje prostora preko cijevi ispunjen sa sistemom tople vode, koji je ujedno i grijani kotao. U starijim verzijama hamama pare je bio glavni izvor bakra, i moderne kupke ovu funkciju obavlja generator pare.
Temperaturni režim kupatila. Režim temperatura u turskom kupatilu je u rasponu od 30 … 55 ° C, u odnosu na druge vrste kupke nisu tako vruće. Smatra se da je hamam najhladniji, sa visokom vlažnošću. Apsolutna vlažnost može doseći 100%.

Добавить комментарий